Stenläggning västra Värmland

Stenläggning

Stenläggning är ett praktiskt och vackert alternativ för exempelvis gångar, uppfarter, uteplatser och trappor. Det blir en vacker del av din utomhusmiljö och hör ofta till det första du möts av i ditt hem. Stenläggning ger dig också många valmöjligheter i fråga om färg, material, textur och form så att du kan skapa en riktigt personlig lösning. Den stenlagda ytan blir i det närmsta underhållsfri och när arbetet är väl utfört kan du glädjas åt det under många år.

Stenläggning i västra Värmland

Behöver du hjälp med stenläggning i västra Värmland? Kontakta Boda Bygg & Hemservice så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Att välja marksten och utformning på stenläggning

Idag finns ett enormt utbud av marksten att välja från; allt från betongsten till natursten eller skiffer. Valet handlar delvis om utseende, men också vad det ska ha för praktisk funktion.

Några av de saker som kan vara bra att tänka på i valet av marksten och utformningen på den stensatta ytan är:

  • Var ska den användas? Vilken typ av belastning ska den tåla? Som exempel kan nämnas att om det ska gå att köra barnvagn eller skottkärra på en gång, tänk på att göra den tillräckligt bred och undvik trappor. Planerar du sten runt poolen bör du undvika sten som lätt fryser sönder då det kan skapa vassa lösa små flisor. Vid stensättning på en uteplats med trädgårdsmöbler bör man välja relativt jämna ytor. En garageuppfart behöver plattor som tål tyngden av din bil. Rådgör gärna med återförsäljaren för att hitta ett alternativ som passar just dig.
  • Vad passar till ditt hus och närmiljö? Här handlar det givetvis mycket om tycke och smak. En enkel grundregel att ha i åtanke är dock att stenen gärna får ha mer färg och tyngd än huset. Rent generellt kan man också säg att större stenar oftast gör sig som bäst till större hus. Har du möjlighet att besöka en utställare med utställning utomhus är det en fördel då du får se stenen i sitt naturliga ljus.

Anlita Boda Bygg för stenläggning

Stenläggning blir lätt ett tungt arbete om man inte har rätt teknik och erfarenhet. Med rätt teknik och erfarenhet av allt från underarbete till yta, får du också ett vackrare och mer hållbart resultat. När du anlitar oss på Boda Bygg för att utföra stenläggning kan vi garantera att arbetet blir utfört på bästa tänkbara sätt. Du kan koppla av och njuta av det färdiga resultatet. Kontakta oss gärna så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt och ger dig gärna tips och råd på vägen.